
Geçmiş Etkinlikler
Dünya Ruh Sağlığı Günü Kampanyaları ile ruhsal bozukluklara dikkat çektik. Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Çalışmaları ile ulusal ve uluslararası düzeylerde faaliyetlerde bulunduk. Üniversite söyleşilerinde hayatın her alanından bahsederken, Online söyleşi serisi ile dünyanın önde gelen isimleriyle bir araya geldik. Youtube ve Instagram üzerinden yapılan canlı yayınlar ile çok çeşitli konularda geniş bir bilgi yelpazesi sunduk.
INTERGENERATIONAL MEETINGS
Monthly dialog meetings among
senior mental health educators and medical students
organized by
Association for Community Mental Health Association
and
Students' Education Empowerment and Development Project group
of the WPA Section on Psychiatry Medicine and Primary Care
02

2015 Dünya Ruh Sağlığı Günü ile ilgili biri Türkiye'de, diğeri tüm dünyada olmak üzere iki kampanya yürütülmüştür. İlki Türkiye Psikiyatri Derneği (PAT), ikincisi ise Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu (WFMH) ile birlikte ve Dünya Psikososyal Rehabilitasyon Derneği (WAPR) ve Dünya Sosyal Psikiyatri Derneği'nin (WASP) desteğiyle hayata geçirildi.
Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, toplum ruh sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda tecrübe birikiminde önemli rol oynamıştır. Yerel, ulusal ve uluslararası faaliyetler hayata geçirildi. 1999 Marmara depreminden sonra bölgede ruh sağlığı hizmetleri düzenlendi. Daha sonra ruh sağlığı farkındalık çalışmalarına başlanmış ve 2000 yılından itibaren bu etkinlikler halk için sağlanmıştır.


Psikiyatri dünyası, insan ilişkileri, sınav kaygısı ve pek çok daha konu hakkında üniversitede yapılan söyleşilere buradan ulaşabilirsiniz.
TRSGDer olarak, dünyanın önde gelen ruh sağlığı eğiticileriyle online platformlar aracılığıyla çeşitli söyleşiler yaptık. Bu uzmanlar arasında Kings College’den emekli olan Prof. Dr. Rachel Jenkins, Morocco'dan Prof. Driss Moussaoui, Malezya Utar Üniversitesi’nden Prof. Parameshvara Deva ve profesyonel işbirliği üzerine uzman olan Prof. Dr. David Baron gibi alanında bilinen isimler yer almaktadır.


Ruh sağlığı alanında çalışan uzman psikologlarla yaptığımız Youtube yayınları intihar riski değerlendirmesinden afet sonrası bireysel dayanıklılığa, çocuk haklarından sanat ve psikoloji ilişkisine kadar geniş bir yelpaze sunuyor.
Instagram yayınlarında ise mizahın bir baş etme yöntemi olarak ele alındığı konular, afet ve sosyal medya paylaşımlarının bizim üzerimizdeki etkilerini tartıştığımız söyleşiler ve sınavlarda psikolojik dayanıklılığı nasıl koruyacağımız yönündeki tartışmalar yer almaktadır.
